Градоначелник Беча осудио србомрзачке графите

Tanjug
Градоначелник Беча осудио србомрзачке графите

БЕЧ - Градоначелник Беча Михаел Лудвиг осудио је графите мржње који су се против Срба појавили у главном граду Аустрије.

Након што је Амбасада Србије у Бечу упутила ноту Министарству спољних послова Аустрије поводом тих графита исписаних на зградама у 12. бечком округу, Лудвиг је у писму које је упутио амбасадору Србије Небојши Родићу исказао забринутост због оваквих појава.

Он је нагласио да је Беч нарочито поносан на многобројност националних заједница, прије свега на српску заједницу у овом граду и подсјетио да је главни град Аустрије отворен мултикултурални град у коме нема мјеста за мржњу, фашизам и расизам, као и да се не смије дозволити да се праве било какви раздори међу народима.

Надлежним службама је наложено да најхитније прекрече графите.

Почетком недеље откривена су два графита у 12. бечком округу, на две зграде удаљене на око 50 метара, с поруком мржње према Србима "Срби на врбе" уз усташки симбол и "Смрт псима и Србима".

Амбасада Србије је одмах реаговала упутивши ноту министарствима унутрашњих и спољних послова, осуђујући овакве поруке мржње према Србима и затраживши хитну реакцију, као и откривање починилаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана