Gradonačelnik Beča osudio srbomrzačke grafite

Tanjug
Gradonačelnik Beča osudio srbomrzačke grafite

BEČ - Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig osudio je grafite mržnje koji su se protiv Srba pojavili u glavnom gradu Austrije.

Nakon što je Ambasada Srbije u Beču uputila notu Ministarstvu spoljnih poslova Austrije povodom tih grafita ispisanih na zgradama u 12. bečkom okrugu, Ludvig je u pismu koje je uputio ambasadoru Srbije Nebojši Rodiću iskazao zabrinutost zbog ovakvih pojava.

On je naglasio da je Beč naročito ponosan na mnogobrojnost nacionalnih zajednica, prije svega na srpsku zajednicu u ovom gradu i podsjetio da je glavni grad Austrije otvoren multikulturalni grad u kome nema mjesta za mržnju, fašizam i rasizam, kao i da se ne smije dozvoliti da se prave bilo kakvi razdori među narodima.

Nadležnim službama je naloženo da najhitnije prekreče grafite.

Početkom nedelje otkrivena su dva grafita u 12. bečkom okrugu, na dve zgrade udaljene na oko 50 metara, s porukom mržnje prema Srbima "Srbi na vrbe" uz ustaški simbol i "Smrt psima i Srbima".

Ambasada Srbije je odmah reagovala uputivši notu ministarstvima unutrašnjih i spoljnih poslova, osuđujući ovakve poruke mržnje prema Srbima i zatraživši hitnu reakciju, kao i otkrivanje počinilaca.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana