Г7: Москва треба да “плати одштету” Украјини

Срна
Г7: Москва треба да “плати одштету” Украјини

БОРГО ЕНЈАЦИЈА - У саопштењу Г7 објављеном послије самита у италијанском граду Борго Ењација наводи се да Русија треба да “плати одштету” Украјини која премашује 486 милијарди долара.

”Русија мора да плати штету коју је нанијела Украјини. Према подацима Свјетске банке, ова штета сада премашује 486 милијарди долара. Није у реду да Русија одлучује да ли ће и када платити штету коју је проузроковала Украјини. Обавезе Русије по међународном праву да плати штету коју изазове су јасне и зато настављамо да разматрамо све могуће законске путеве којима се Русија намеће да испуни те обавезе”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да ће руска имовина остати замрзнута све док “Русија не оконча агресију и плати штету коју је нанијела Украјини”.

“Наставићемо да вршимо значајан притисак на руске приходе од енергије и друге робе. То ће укључивати побољшање ефикасности политике ограничења цијене нафте предузимањем даљих корака за пооштравање усклађености и спровођења, истовремено радећи на одржавању стабилности тржишта”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана