Француски министар за солидарност одбацује оптужбе за силовање

Танјуг
Foto: Агенције

ПАРИЗ- Нови француски министар за солидарност Дамијен Аба оштро је данас одбацио оптужбе за силовање дви жене, чија је свједочења данас објавио сајт "Медиапарт".

Жене које је цитирао "Медиапарт" тврде да их је Аба присилио да имају сексуални однос и да се то догодило крајем 2010. и почетком 2011. године, пренео је Ројтерс.

Једна од жена је поднијела тужбу полицији против њега 2017. године, али је случај затворен без предузимања даљих акција, навели су Аба и "Медиапарт".

"Најјаче што могу оспоравам оптужбе за сексуално насиље. Сексуални односи које сам имао током свог живота увек су били уз обострани пристанак", рекао је Аба за британску агенцију.

Аба је рекао да је његов инвалидитет, поремећај који погађа сва четири уда, учинио физички немогућим да изврши дела за која га оптужују. Замољена да прокоментарише оптужбе против министра, премијерка Елизабет Борн рекла је да није била упозната са њима када је Аба ушао у владу.

"Бићу веома јасна: све ове теме узнемиравања, сексуалног напада не могу бити некажњиве и морамо наставити да реагујемо како би жене које могу бити жртве напада, узнемиравања, могле слободно да говоре", истакла је она. Борн је навела да ће њена влада сносити последице именовања Абе, ако буде нових елемената и ако се отвори нови случај.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана