Francuski ministar za solidarnost odbacuje optužbe za silovanje

Tanjug
Foto: Agencije

PARIZ- Novi francuski ministar za solidarnost Damijen Aba oštro je danas odbacio optužbe za silovanje dvi žene, čija je svjedočenja danas objavio sajt "Mediapart".

Žene koje je citirao "Mediapart" tvrde da ih je Aba prisilio da imaju seksualni odnos i da se to dogodilo krajem 2010. i početkom 2011. godine, preneo je Rojters.

Jedna od žena je podnijela tužbu policiji protiv njega 2017. godine, ali je slučaj zatvoren bez preduzimanja daljih akcija, naveli su Aba i "Mediapart".

"Najjače što mogu osporavam optužbe za seksualno nasilje. Seksualni odnosi koje sam imao tokom svog života uvek su bili uz obostrani pristanak", rekao je Aba za britansku agenciju.

Aba je rekao da je njegov invaliditet, poremećaj koji pogađa sva četiri uda, učinio fizički nemogućim da izvrši dela za koja ga optužuju. Zamoljena da prokomentariše optužbe protiv ministra, premijerka Elizabet Born rekla je da nije bila upoznata sa njima kada je Aba ušao u vladu.

"Biću veoma jasna: sve ove teme uznemiravanja, seksualnog napada ne mogu biti nekažnjive i moramo nastaviti da reagujemo kako bi žene koje mogu biti žrtve napada, uznemiravanja, mogle slobodno da govore", istakla je ona. Born je navela da će njena vlada snositi posledice imenovanja Abe, ako bude novih elemenata i ako se otvori novi slučaj.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana