Формирана листа земаља из којих је могућ улазак у Грчку

ГС
Формирана листа земаља из којих је могућ улазак у Грчку

АТИНА - Након вишедневних расправа у оквиру Европске уније, формирана је листа земаља из којих ће Грчка примати посетиоце, изјавио је Стелиос Петсас, портпарол владе ове земље која је јуче отворила своје границе за масовни туризам.

Петсас је изјавио да ће долазак свих међународних летова у Грчку бити дозвољен, изузев директних летова из Велике Британије и Шведске до 15. јула, преноси новинска агенција АНА.

Из правца Бугарске путници ће у Грчку улазити преко граничног прелаза Промахонас, док ће са других прелаза на граници са овом земљом улаз бити дозвољен само у одређеним условима. Путници из Албаније, Северне Македоније и Турске моћи ће да уђу у Грчку само у одређеним околностима, рекао је портпарол владе и додао да је трајект из Игуменице и Патраса поново почео да саобраћа.

Петсас је рекао да је Грчка отворила своје границе за туристе уз одређене рестрикције, као и да предузима све неопходне мере у циљу њихове заштите, заштите локалног становништва и свих оних који су запослени у сектору туризма.

По уласку у земљу, туристи ће бити тестирани на корона вирус, рекао је он и додао да је у току јучерашњег дана 5.889 људи са 16 аеродрома тестирано на ЦОВИД-19, као и да би резултати требало да буду познати данас.

Грчке власти пажљиво прате епидемиолошку ситуацију у Европи и свету и неће правити уступке по питању заштите јавног здравља и људских живота, истакао је Петсас.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана