Formirana lista zemalja iz kojih je moguć ulazak u Grčku

GS
Formirana lista zemalja iz kojih je moguć ulazak u Grčku

ATINA - Nakon višednevnih rasprava u okviru Evropske unije, formirana je lista zemalja iz kojih će Grčka primati posetioce, izjavio je Stelios Petsas, portparol vlade ove zemlje koja je juče otvorila svoje granice za masovni turizam.

Petsas je izjavio da će dolazak svih međunarodnih letova u Grčku biti dozvoljen, izuzev direktnih letova iz Velike Britanije i Švedske do 15. jula, prenosi novinska agencija ANA.

Iz pravca Bugarske putnici će u Grčku ulaziti preko graničnog prelaza Promahonas, dok će sa drugih prelaza na granici sa ovom zemljom ulaz biti dozvoljen samo u određenim uslovima. Putnici iz Albanije, Severne Makedonije i Turske moći će da uđu u Grčku samo u određenim okolnostima, rekao je portparol vlade i dodao da je trajekt iz Igumenice i Patrasa ponovo počeo da saobraća.

Petsas je rekao da je Grčka otvorila svoje granice za turiste uz određene restrikcije, kao i da preduzima sve neophodne mere u cilju njihove zaštite, zaštite lokalnog stanovništva i svih onih koji su zaposleni u sektoru turizma.

Po ulasku u zemlju, turisti će biti testirani na korona virus, rekao je on i dodao da je u toku jučerašnjeg dana 5.889 ljudi sa 16 aerodroma testirano na COVID-19, kao i da bi rezultati trebalo da budu poznati danas.

Grčke vlasti pažljivo prate epidemiološku situaciju u Evropi i svetu i neće praviti ustupke po pitanju zaštite javnog zdravlja i ljudskih života, istakao je Petsas.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana