Фидес оптужује Сороша да финансира кампање љевичара у Мађарској

Танјуг
Фидес оптужује Сороша да финансира кампање љевичара у Мађарској

БУДИМПЕШТА- Владајућа партија у Мађарској Фидес данас је саопштила да има све више знакова који указују да амерички финансијер Џорџ Сорош стоји иза кампања у свијету које финансирају мађарску љевицу.

-Све више сигнала указују на то да Сорошева мрежа стоји иза донације вриједне 10,2 милиона долара (четири милијарде форинти) - рекао је директор комуникација у Фидесу Иштван Холик, пренио је МТИ.

Холик је цитирао бившег директора комуникација опозиционе Социјалистичке партије који је рекао за Радио Слободну Европу да би Сорошева мрежа могла да стоји иза донација.

Такође, према данашњим извјештајима из новина наводи се да су се  Сорошев син, затим градоначелник Будимпеште Гергељи Карапони и Давид Корањи, бивши главни савјетник градоначеника и шеф Акције за демократију, сусрели у Минхену пре годину дана непосредно након што је прва сума новца пребачена.

Цитирајући извјештаје обавјештајне службе, Холик је рекао да је Акција за демократију добила први део новца четири дана након тог састанка, а после тога су се “долари прелили у руке љевице”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана