Fides optužuje Soroša da finansira kampanje ljevičara u Mađarskoj

Tanjug
Fides optužuje Soroša da finansira kampanje ljevičara u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA- Vladajuća partija u Mađarskoj Fides danas je saopštila da ima sve više znakova koji ukazuju da američki finansijer Džordž Soroš stoji iza kampanja u svijetu koje finansiraju mađarsku ljevicu.

-Sve više signala ukazuju na to da Soroševa mreža stoji iza donacije vrijedne 10,2 miliona dolara (četiri milijarde forinti) - rekao je direktor komunikacija u Fidesu Ištvan Holik, prenio je MTI.

Holik je citirao bivšeg direktora komunikacija opozicione Socijalističke partije koji je rekao za Radio Slobodnu Evropu da bi Soroševa mreža mogla da stoji iza donacija.

Takođe, prema današnjim izvještajima iz novina navodi se da su se  Sorošev sin, zatim gradonačelnik Budimpešte Gergelji Karaponi i David Koranji, bivši glavni savjetnik gradonačenika i šef Akcije za demokratiju, susreli u Minhenu pre godinu dana neposredno nakon što je prva suma novca prebačena.

Citirajući izvještaje obavještajne službe, Holik je rekao da je Akcija za demokratiju dobila prvi deo novca četiri dana nakon tog sastanka, a posle toga su se “dolari prelili u ruke ljevice”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana