ФБИ извршио претрес Трампове куће на Флориди

Агенције
Foto: Илустрација

ФЛОРИДА- Бивши предсједник САД објавио да је већи број агената упао у његову кућу и да је све то дио плана да га спријече да се поново кандидује за предсједника. Власти сумњиче Трампа да није предао сва званична документа архиви на шта је обавезан по силаску са функције.

Чувена резиденција Доналда Трампа, Мар-а-лаго на Флориди, била је предмет рације агената ФБИ објавио је бивши амерички предсједник.

Према неким изворима Трамп је у тренутку рације био у Њујорку.

Он тврди да је "велики број агената" упао на имање и извршио претрес отварајући чак и његов сеф.

Против бившег предсједника САД воде се истраге везане за упад демонстраната на Капитол хил 6. јануара 2021. као и због сумњи да је задржао нека званична документа укључујући и повјерљива иако закон налаже да предсједник по престанку мандата све папире мора да преда Националном архиву.

Трамп је убијеђен да претрес има везе са његовом намјером да се кандидује по трећи пут за предсједника САД на изборима у новембру 2024. године.

"Ово су мрачна времена за нашу надцију. Овакве рације дешавају се само у земљама Трећег свијета. Нажалост, САД су постале таква земља са корупцијом на до сада невиђеном нивоу", изјавио је Трамп.

Извори блиски Трампу потврдили су анонимно медијима да је претрес извршен у понедјељак поподне, да су агенти однијели неколико кутија са документима што сматрају да је "веома мало" и да није било преметачине нити разбијања врата нити било каквог облика насиља.

Извори из Бијеле куће кажу да нису имали никакве информације о томе да би ФБИ могао да изврши претрес куће бившег предсједника.

Иначе, на челу ФБИ је Кристофер Вреј којег је на ту функцију поставио управо Доналд Трамп пред крај свог мандата.

Министарство правде које је надлежно у овом случају није давало изјаве медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана