Европски парламент одобрио извјештај о процесу приступања Албаније ЕУ

Танјуг
Foto: Илустрација

СТРАЗБУР- Извјештај о процесу приступања Албаније Европској унији одобрен је великом већином у Европском парламенту, изјавила је Изабел Сантос,извјестилац за Албанију у ЕП.

Од 599 посланика 519 је гласало за такву одлуку, а Сантос је казала да је време да се уђе у преговоре Албаније са Европском унијом, преноци портал "Албениан дејли њуз".

"Мој извјештај о процесу придруживања Албаније ЕУ управо је усвојен на пленарној сједници Европског парламента великом већином. Европа не може да разочара албански народ и земљу која је покушала да спроведе све неопходне кораке за приступање. Вријеме је да се пређе на формалне преговоре", написала је Сантос.

Она је на пленарној сједници Европског парламента представила налазе у вези са напретком земље у процесима евроинтеграција и позвала на хитно одржавање Прве међувладине конференције између Албаније и ЕУ у оквиру француског предсједавања Европским савјетом.

Представник Европске комисије Дидије Рејндерс истакао је одлучност Албаније да испуни услове за одржавање Прве међувладине конференције и затражио да она буде што прије одржана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана