Evropski parlament odobrio izvještaj o procesu pristupanja Albanije EU

Tanjug
Foto: Ilustracija

STRAZBUR- Izvještaj o procesu pristupanja Albanije Evropskoj uniji odobren je velikom većinom u Evropskom parlamentu, izjavila je Izabel Santos,izvjestilac za Albaniju u EP.

Od 599 poslanika 519 je glasalo za takvu odluku, a Santos je kazala da je vreme da se uđe u pregovore Albanije sa Evropskom unijom, prenoci portal "Albenian dejli njuz".

"Moj izvještaj o procesu pridruživanja Albanije EU upravo je usvojen na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta velikom većinom. Evropa ne može da razočara albanski narod i zemlju koja je pokušala da sprovede sve neophodne korake za pristupanje. Vrijeme je da se pređe na formalne pregovore", napisala je Santos.

Ona je na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta predstavila nalaze u vezi sa napretkom zemlje u procesima evrointegracija i pozvala na hitno održavanje Prve međuvladine konferencije između Albanije i EU u okviru francuskog predsjedavanja Evropskim savjetom.

Predstavnik Evropske komisije Didije Rejnders istakao je odlučnost Albanije da ispuni uslove za održavanje Prve međuvladine konferencije i zatražio da ona bude što prije održana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana