Европол: Покренута кампања проналажења бјегунаца

Tанјуг
Foto: Принтскрин

ХАГ- Европска мрежа тимова за активно тражење бегунаца (ENFAST) и Криминалистичко обавештајна агенција Европске уније (Европол) покренуле су данас кампању “EU Most Wanted 2021” усмјерену на проналажење европских бјегунаца који се скривају пред очима јавности.

Сви криминалци у овој кампањи тражени су ради почињења тешких казнених дјела, попут убистава, трговине дрогом и трговања људима, наводи се у саопштењу Европола достављеном Тањугу.

Из те агенције моле грађане ЕУ да посјете веб страницу ““EU Most Wanted 2021” гдје могу погледати фотографије бјегунаца и проверити да ли препознају некога од њих.

"Ако Вам је неко од њих познат, о томе нас можете обавестити анонимно путем веб странице. Помоћ коју пружите могла би бити кључна за хватање дугогодишњег бегунца", додаје се у саопштењу.

Готово све државе чланице ЕУ учествују у кампањи, а на страници су тренутно објављене фотографије 62 бјегунца.

Прошле године је ухапшено 16 бегунаца, а пет од тих хапшења догодило се захваљујући овој кампањи, наводи се у саопштењу.

Од 2016. године, када је кампања почела, ухапшено је укупно 110 бјегунаца, а 41 од тих хапшења је директно повезано са дојавама примљеним путем веб станице ''EU Most Wanted 2021''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана