Европол: Објављена посебна страница за хватање најопаснијих сексуалних преступника

Срна
Европол: Објављена посебна страница за хватање најопаснијих сексуалних преступника

БРИСЕЛ - Свака два минута полицијским службама у ЕУ буде пријављен сексуални преступ, због чега је Европол на свом сајту објавио списак 18 сексуалних предатора који су у бијегу.

Фотографије осамнаест бјегунаца који су осумњичени или осуђени за сексуалне преступе истакнуте су на веб-страници најтраженијих бјегунаца у Европи.

Међу њима је и један са подручја бивше Југославије. Ријеч је о хрватском држављанину Мирку Драшковићу /53/. Он је осуђен на затворску казну због силовања, а у бијегу је од 2010. године.

Да би усмјерио пажњу на починиоце насилних сексуалних напада, Европол је у 19 земаља широм Европе покренуо кампању којом тражи укључивање јавности у проналажење неких од најопаснијих сексуалних преступника.

Овом онлајн позиву одазвале су се институције за спровођење закона Белгије, Бугарске, Хрватске, Кипра, Данске, Финске, Француске, Њемачке, Италије, Летоније, Литаније, Луксембурга, Малте, Холандије, Пољске, Румуније, Шпаније, Шведске и Велике Британије.

Они ће током идуће четири седмице објављивати фотографије бјегунаца путем друштвених мрежа.

Кампања ће бити рекламирана и на бројним медијским каналима како би био привучен што већи број посјетилаца веб-странице најтраженијих бјегунаца у Европи.

До сада су се дојаве грађана показале веома важним будући да је, од покретања пројекта 2016. године, ухапшен 91 криминалац чија је фотографија била објављена на интернет страници ЕУ, саопштио је Европол.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана