Евакуисани дијелови Канбере

Srna
Евакуисани дијелови Канбере

­СИ­ДНЕЈ - Ста­но­вни­ци ди­је­ло­ва Кан­бе­ре, гла­вног гра­да Аус­тра­ли­је, ева­ку­иса­ни су да­нас због изби­ја­ња пожара не­да­ле­ко од аеро­дро­ма и по­врат­ка ви­со­ке тем­пе­ра­ту­ре.


Овим је окончан краћи пе­ри­од пре­да­ха, а број не­кон­тро­ли­са­них пожара на ју­го­ис­то­ку зе­мље по­но­во је по­рас­тао.

Пу­те­ви су за­тво­ре­ни, а влас­ти су по­ручиле љу­ди­ма да на­пус­те пред­грађа ис­точно од Кан­бе­ре или да не до­ла­зе у ову област. На сним­ци­ма објав­ље­ним на дру{­тве­ним мрежама при­ка­зан је си­ви дим изнад пред­грађа.

За са­да не­ма из­вје­{та­ја о по­ври­јеђени­ма или ште­ти.

Кан­бе­ра, Си­днеј и Мел­бурн су то­ком прет­хо­дних се­дми­ца би­ли међу гра­до­ви­ма са нај­већим аеро­за­гађењем у сви­је­ту због гус­тог ди­ма од пожара ко­ји су за­хва­ти­ли рас­ти­ње.

Сто­ти­не пожара у при­ро­ди изби­ло је у Аус­тра­ли­ји од сеп­тем­бра. По­ги­ну­ло је 29 љу­ди и око ми­ли­јар­ду див­љих живо­ти­ња, а спа­ље­но је 2.500 до­мо­ва на по­вр{и­ни већој од Аус­три­је.

Ва­тро­гас­ци су ис­ко­рис­ти­ли пре­дах ко­ји је до­ни­је­ла ки­ша уз пад тем­пе­ра­ту­ре то­ком прет­хо­дне се­дми­це да ло­ка­ли­зу­ју пожаре, али је тај пе­ри­од окончан да­нас са по­врат­ком ви­{е тем­пе­ра­ту­ре и ја­ког вје­тра. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана