Војска предложила, Моралес прихватио - подноси оставку

Агенције
Војска предложила, Моралес прихватио - подноси оставку

Ла Паз - Предсједник Боливије Ево Моралес је саопштио да ће поднијети оставку на мјесто предсједника те јужноамеричке државе.

Командант оружаних снага Боливије Вилијамс Калиман изјавио је вечерас да је војска сугерисала Моралесу да поднесе оставку, како би помогао да се обезбједи стабилност у држави.

Калиман је истакао да је војска тражила од предсједника да поднесе оставку како би помогао да се обезбједи стабилност у држави.

“Након анализе унутрашњег конфликта у држави, затражили смо од предсједника државе да се одрекне свог предсједничког мандата како би се успоставио мир и одржала стабилност за добробит Боливије”, рекао је Калиман новинарима, преноси Ројтерс.

Протести и немири у Боливији почели су након одржавања избора крајем октобра, на којима је Ево Моралес побједио, а у нередима је до сада убијено троје људи, а више од 300 је повређено.

Војска Боливије од вечерас у операцији “неутралисања” циљева

Оружане снаге Боливије саопштиле су вечерас да су наредиле ваздушне и копнене операције како би “неутралисали” оружане групе које дјелују ван закона.

Раније данас, Организација америчких држава (ОАС) саопштила је да је ревизијом утврђено да је било неправилности на изборима одржаним 20. октобра, на којима је предсједник Ево Моралес освојио четврти мандат, преноси Ројтерс.

Моралесова побједа на прошломјесечним изборима покренула је протесте широм земље.

Како се наводи, Моралес се сложио да се одрже нови избори и замјене чланови изборне комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана