Ергодан: Мобилисаћу исламски свијет против Израела

Срна
Ергодан: Мобилисаћу исламски свијет против Израела

АНКАРА - Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган саопштио да ће урадити све што је у његовој моћи како би се мобилисао цио свијет, посебно исламски, с циљем “заустављања терора Израела против Палестинаца”.

Ергодан је у разговору са палестинским лидерима навео да ће Турска “увијек бити на страни палестинске ствари, стајати уз своју палестинску браћу и штитити част Јерусалима”, преноси “Спутњик”.

“Оцјењујући израелске нападе у Јерусалиму као терор, изразио сам своју сурову осуду ових подмуклих напада који вријеђају савјест, не само муслимана, већ и цијелог човјечанства. Нагласио сам да ћемо урадити све како би се цио свијет мобилисао, посебно исламски, да се зауставио терор и окупација”, написао је Ердоган.

Раније је војска Израела одлучила да повећа присуство на граници са Појасом Газе, пошто су у посљедње вријеме настављена ракетирања из енклаве по територији Израела.

Осим тога, већ неколико дана се настављају сукоби у Источном Јерусалиму.

Према подацима Црвеног полумкесеца у Јерусалиму, само ноћас је у сукобу Палестинаца и израелске полиције било повријеђено 80 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана