Ergodan: Mobilisaću islamski svijet protiv Izraela

Srna
Ergodan: Mobilisaću islamski svijet protiv Izraela

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio da će uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi se mobilisao cio svijet, posebno islamski, s ciljem “zaustavljanja terora Izraela protiv Palestinaca”.

Ergodan je u razgovoru sa palestinskim liderima naveo da će Turska “uvijek biti na strani palestinske stvari, stajati uz svoju palestinsku braću i štititi čast Jerusalima”, prenosi “Sputnjik”.

“Ocjenjujući izraelske napade u Jerusalimu kao teror, izrazio sam svoju surovu osudu ovih podmuklih napada koji vrijeđaju savjest, ne samo muslimana, već i cijelog čovječanstva. Naglasio sam da ćemo uraditi sve kako bi se cio svijet mobilisao, posebno islamski, da se zaustavio teror i okupacija”, napisao je Erdogan.

Ranije je vojska Izraela odlučila da poveća prisustvo na granici sa Pojasom Gaze, pošto su u posljednje vrijeme nastavljena raketiranja iz enklave po teritoriji Izraela.

Osim toga, već nekoliko dana se nastavljaju sukobi u Istočnom Jerusalimu.

Prema podacima Crvenog polumkeseca u Jerusalimu, samo noćas je u sukobu Palestinaca i izraelske policije bilo povrijeđeno 80 osoba.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana