Ердоган позвао на бојкот француске робе

Срна
Ердоган позвао на бојкот француске робе

АНКАРА - Турски предсједник Тајип Ердоган позвао је данас Турке да не купују француску робу, а лидере ЕУ да зауставе “антитисламску” агенду француског предсједнка Емануела Макорна.

Ердоган је прије два дана изјавио да Макрон има проблем са муслиманима и да је потребно да провјери своје ментално здравље, због чега је Француска повукла свог амбасадора из Турске.

”Као што они кажу у Француској Не купујте робу турских марки, ја позивам све своје грађане да овдје никада не помажу француским маркама и да их не купују”, рекао је Ердоган.Француска је десети највећи увозник у Турску и седмо највеће тржиште за извоз турске робе, наводи се у подацима турског завода за статистику.

Макрон је обећао да ће се борити против “исламског сепаратизма” и да ова појава може да превлада у неким муслиманским заједницама у Француској.

У међувремену, земљу је потресло брутално убиство наставника испред школе у предграђу Париза, које је одрубљивањем главе починио исламски милитант јер је наставник на часу о слободи говора показао карикатуре пророка Мухамеда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана