Ердоган: Ниједан наш грађанин неће остати без дома

Танјуг
Foto: Анадолија

ИСТАНБУЛ- Турски предсjедник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да је Турска имала проблема с првобитним одговором на земљотрес који је погодио јужна подручја земље и навео да је број погинулих порастао на 8.574.

Ердоган је по први пут посjетио тај регион након разорних земљотреса који су погодили југ Турске и Сирију, а у којима је потврђено више од 11.000 смртних случајева и у којима је срушено више од 6.400 зграда.

Он је изјавио да је првог дана земљотреса било проблема са путевима и аеродромима, али да се ситуација побољшава како вријеме одмиче.

"Првог дана смо имали проблема, међутим, од другог дана надаље ситуација је под контролом. Имамо неке ситне проблеме '', навео је Ердоган и додао да је влада поставила циљ да у року од годину дана изгради станове за оне који су остали без дома у земљотресима.

''Ниједан наш грађанин неће остати без дома'', рекао је.

Осим тога предсједник Турске је поручио грђјанима да слушају искључиво  информације које добијају од власти и да игноришу "провокаторе".

Према информацијама портала специјализованог за праћење земљотреса у свијету, CSЕМ, данас је Турску погодио земљотрес јачине 5,5 степени Рихтерове скале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана