Erdogan: Nijedan naš građanin neće ostati bez doma

Tanjug
Foto: Anadolija

ISTANBUL- Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Turska imala problema s prvobitnim odgovorom na zemljotres koji je pogodio južna područja zemlje i naveo da je broj poginulih porastao na 8.574.

Erdogan je po prvi put posjetio taj region nakon razornih zemljotresa koji su pogodili jug Turske i Siriju, a u kojima je potvrđeno više od 11.000 smrtnih slučajeva i u kojima je srušeno više od 6.400 zgrada.

On je izjavio da je prvog dana zemljotresa bilo problema sa putevima i aerodromima, ali da se situacija poboljšava kako vrijeme odmiče.

"Prvog dana smo imali problema, međutim, od drugog dana nadalje situacija je pod kontrolom. Imamo neke sitne probleme '', naveo je Erdogan i dodao da je vlada postavila cilj da u roku od godinu dana izgradi stanove za one koji su ostali bez doma u zemljotresima.

''Nijedan naš građanin neće ostati bez doma'', rekao je.

Osim toga predsjednik Turske je poručio grđjanima da slušaju isključivo  informacije koje dobijaju od vlasti i da ignorišu "provokatore".

Prema informacijama portala specijalizovanog za praćenje zemljotresa u svijetu, CSEM, danas je Tursku pogodio zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana