Ердоган: НАТО да поштује нас као што ми поштујемо њих

Танјуг
Foto: Aгенције

АНКАРА - Турска позива савезнике у НАТО да поштују и подрже забринутост Анкаре за њену безбjедност, изјавио је данас предсjедник Реџеп Тајип Ердоган.

"Ако смо савезници, онда морамо да поштујемо и подржавамо забринутост Анкаре за њену безбjедност, за њене границе. Видимо да нема таквог односа према нама", поручио је турски лидер на састанку владајуће странке, преноси агенција РИА Новости.

Турски предсjедник каже да Турска увијек подржава савез, савезнички дух, али да не може да пристане на сваки приједлог и не може да пристане на савез са земљама које подржавају терористе који угрожавају безбједност Турске.

У том контексту поручује да посјета делегација Финске и Шведске Турској, најављена за понедјељак, а ради разговора о чланству те две земље у НАТО, нема смисла и нема потребе за њом. "Већ сам рекао да не треба да се муче. Нема потребе за овим. Нећемо два пута направити исту грешку", нагласио је турски лидер. Додао је да Шведска не може да очекује од Турске да одобри њено чланство у НАТО док јој не врати "терористе".

"Тражили смо да нам испоруче 30 терориста, нису учинили то. Не испоручујете нам терористе, а онда очекујете да вас подржимо по питању чланства у НАТО. Алијанса је безбедносна организација, тако да нећемо допустити да та организација буде лишена безбједности", појаснио је Ердоган, пренео је ТАС С.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана