Ердоан: Сарађивао сам добро са свим предсједницима САД-а, али с Бајденом није добро почело

ГС
Foto: Танјуг

Предсједник Турске Рецеп Тајип Ердоан осврнуо се на тренутне односе с САД-ом и америчким предсједником Бајденом те је истакао како релације нису почеле на најбољи могући начин.

У саопштењу, Ердоган се осврнуо на односе које је имао с америчким предсједницима у прошлости те је нагласио како су они били знатно бољи него што је то случај с Бајденом, преноси Кликс.

"Добро сам сарађивао с Бушом, Обамом и Трампом, али не могу рећи да је сарадња добро започела с Бајденом. Не могу рећи да смо заузели добре позиције", рекао је Ердоган.

Нарочито се осврнуо на тренутне тензије које су присутне између Турске и САД-а, а које се тичу набавке руског С-400 система.

"САД мора схватити да се Турска неће повући из договора о С-400", навео је Ердоган.

Турски предсједник је рекао да су Сједињене Америчке Државе током кризе у Афганистану повукле неколико потеза без додатних консултација с Турском.

"За Турску је незамисливо отворити врата државе и прихватити све афганистанске избјеглице. Наша земља није отворени коридор. САД не могу рећи да морамо примити све избјеглице и због тога и они морају подузети одређене кораке везане за избјеглице из Афганистана", поручио је турски предсједник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана