Џорџ Флојд умро због застоја срца, био позитиван на вирус корона

ГС
Џорџ Флојд умро због застоја срца, био позитиван на вирус корона

Џорџ Флојд је био позитиван на вирус корона, показала је то друга обдукција, а главни медицински инспектор Ендру Бекер рекао је да резултат обдукције вјероватно одражва асимптоматску инфекцију те да вирус није играо улогу у смрти Џорџа Флојда.

Осим тога, у извјештају стоји да је смрт Џорџа Флојда изазвана срчаним застојем, за разлику од прве обдукције која је урађена на захтјев породице и која је потврдила да је Флоyд умро од посљедица гушења. У овом извјештају наводи се да је Флоyд имао и неколико масница и посјекотина по глави, лицу, устима, раменима, рукама и ногама.

Такођер стоји и да је Флојдов врат био притиснут више од осам минута, али се то у закључку не спомиње као директан узрок смрти. Токсиколошки налаз је показао и умјерен ниво фентанила и метамфетамина у Флоyдовом тијелу.

Подсјећамо, Флоyдова породица је финансирала независну аутопсију у којој се као узрок смрти наводи "гушење од сталног притиска".

Због Флоyдове смрти данима се у Сједињеним Америчким Државама одржавају протести. У Минеаполису, граду у којем је умро, протести су постали углавном мирни.

Пријатељи, породица и демонстранти су поставили спомен-обиљежје на мјесто његове смрти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана