Džordž Flojd umro zbog zastoja srca, bio pozitivan na virus korona

GS
Džordž Flojd umro zbog zastoja srca, bio pozitivan na virus korona

Džordž Flojd je bio pozitivan na virus korona, pokazala je to druga obdukcija, a glavni medicinski inspektor Endru Beker rekao je da rezultat obdukcije vjerovatno odražva asimptomatsku infekciju te da virus nije igrao ulogu u smrti Džordža Flojda.

Osim toga, u izvještaju stoji da je smrt ordža Flojda izazvana srčanim zastojem, za razliku od prve obdukcije koja je urađena na zahtjev porodice i koja je potvrdila da je Floyd umro od posljedica gušenja. U ovom izvještaju navodi se da je Floyd imao i nekoliko masnica i posjekotina po glavi, licu, ustima, ramenima, rukama i nogama.

Također stoji i da je Flojdov vrat bio pritisnut više od osam minuta, ali se to u zaključku ne spominje kao direktan uzrok smrti. Toksikološki nalaz je pokazao i umjeren nivo fentanila i metamfetamina u Floydovom tijelu.

Podsjećamo, Floydova porodica je finansirala nezavisnu autopsiju u kojoj se kao uzrok smrti navodi "gušenje od stalnog pritiska".

Zbog Floydove smrti danima se u Sjedinjenim Američkim Državama održavaju protesti. U Mineapolisu, gradu u kojem je umro, protesti su postali uglavnom mirni.

Prijatelji, porodica i demonstranti su postavili spomen-obilježje na mjesto njegove smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana