Двије дивизије руских С-400 стигле у Белорусију на вјежбу

Танјуг
Двије дивизије руских С-400 стигле у Белорусију на вјежбу

МОСКВА, МИНСК - Двије дивизије руских ракетних комплекса С-400 стигле су у Белорусију, гдје ће учествовати у војним одбрамбеним вежбама "Савезничка одлучност 2022".

Прве јединице Оружаних снага Русије које ће учествовати у заједничким војним вјежбама „Савезничка одлучност 2022“ стигле су нешто раније у Белорусију са техником и наоружањем, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како је прецизирано, јединице Источног војног округа са стандардном техником и наоружањем извеле су комбиновани марш до полигона гдје ће се извршавати задаци борбене обуке на територији Белорусије, пренио је Спутњик.

"Током вјежби реализоваће се задаци јачања заштите државне границе спречавањем продора наоружаних милитаната, блокирањем канала за испоруку оружје и муниције, као и потрагом, блокирањем, уништавањем илегалних оружаних формација и диверзантско-извиђачких противничких група“, наводи се у саопштењу.

Практична дејства трупа одржаће се на пет полигона и четири аеродрома, а провјера ће се одвијати у двије фазе.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, планиране велике заједничке војне вјежбе са Белорусијом не противрече Бечком документу из 2011. године о мјерама јачања поверења и безбједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана