Dvije divizije ruskih S-400 stigle u Belorusiju na vježbu

Tanjug
Dvije divizije ruskih S-400 stigle u Belorusiju na vježbu

MOSKVA, MINSK - Dvije divizije ruskih raketnih kompleksa S-400 stigle su u Belorusiju, gdje će učestvovati u vojnim odbrambenim vežbama "Saveznička odlučnost 2022".

Prve jedinice Oružanih snaga Rusije koje će učestvovati u zajedničkim vojnim vježbama „Saveznička odlučnost 2022“ stigle su nešto ranije u Belorusiju sa tehnikom i naoružanjem, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, jedinice Istočnog vojnog okruga sa standardnom tehnikom i naoružanjem izvele su kombinovani marš do poligona gdje će se izvršavati zadaci borbene obuke na teritoriji Belorusije, prenio je Sputnjik.

"Tokom vježbi realizovaće se zadaci jačanja zaštite državne granice sprečavanjem prodora naoružanih militanata, blokiranjem kanala za isporuku oružje i municije, kao i potragom, blokiranjem, uništavanjem ilegalnih oružanih formacija i diverzantsko-izviđačkih protivničkih grupa“, navodi se u saopštenju.

Praktična dejstva trupa održaće se na pet poligona i četiri aerodroma, a provjera će se odvijati u dvije faze.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, planirane velike zajedničke vojne vježbe sa Belorusijom ne protivreče Bečkom dokumentu iz 2011. godine o mjerama jačanja poverenja i bezbjednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana