Доживотна казна 22-годишњем младићу за убиство осам људи у Атланти

Тањуг
Foto: Aгенције

КАНТОН - Младић оптужен за убиство осам особа, углавном жена азијског поријекла, у салонима за масажу на подручју Атланте, признао је данас да је крив за четири убиства и осуђен је на доживотну казну затвора.

 Роберт Ерон Лонг (22) и даље се суочава са смртном казном за друге смртне случајеве, за које ће ми бити суђено у другом округу, преноси агенција АП.

Серија пуцњава на три салона за масажу у марту изазвала је бијес и подстакла страх међу Американцима азијског поријекла, који су се већ суочили са повећаним неповјерењем због пандемије корона вируса.

Многи су били посебно узнемирени када су власти сугерисале да Лонгови злочини нису расно мотивисани, већ су проистекли из његове зависности од секса, која није призната као званични поремећај.

Тужиоци округа Чероки планирали су да затраже смртну казну, али су одлучили да ће споразум о признању кривице донијети брзу правду и избјећи све дуготрајне жалбе. Лонг је 16. марта убио четири особе, од којих су три биле жене а двије азијског поријекла, у салону за азијску масажу у округу Чероки.

Тада је рањена и пета особа. Лонг се затим одвезао до Атланте, гдје је у другом центру за масажу пуцао и убио три жене пре него је прешао улицу ка другом салону гдје је убио још једну жену, саопштила је полиција. Све жртве у Атланти биле су азијског поријекла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана