Додик: С Путином о политичким темама и конкретним пројектима

Танјуг
Foto: Tасс

МОСКВА - Српски члан Предсjедништва БиХ Милорад Додик изјавио је уочи сутрашњег састанка с руским предсједником Владимиром Путином да ће с њим разговарати о политичким питањима и о конкретним пројектима.

“Знам да предсједник Путин има много посла, али искористићу прилику и изнијети му проблеме које имамо овде, о томе како се представници Запада понашају на нашим просторима”, рекао је Додик у интервјуу за ТАСС.

Навео је да жели да добије додатну потврду да ће све економске активности у вези са рафинеријом нафте и мазута, изградњом гасовода и термоелектрана на гас бити у фокусу и имати приоритет.

Додик је додао да Република Српска такође жели да прошири културну сарадњу са Русијом и навео да је у Бања Луци у току изградња Руско-српског православног центра.

Изразио је наду да ће он бити завршен у догледно вријеме и додао да ће предложити Путину да посјети Бања Луку када центар буде завршен.

На питање о санкцијама које су западне земље увеле Русији, Додик је навео да Запад, због своје немоћи, покушава да санкцијама рјешава проблеме са другим народима и државама.

"Некима од нас су уведене и личне санкције – мени су уведене и америчке и британске санкције, на примјер. Мислим да је њихов западни безобразлук у овом смислу апсолутно очигледан.

Што се Русије тиче, ово је геостратешка игра у којој Запад покушава и мисли да ће успјети – да Русију баци на колена, упропасти, омета њен развој. Али резултати су лоши.

Очигледно, Европа је та која сада дрхти и савија се под санкцијама, а не Русија." навео је Додик

Са Самарџијом и Перовићем о састанку са Путином

Додик је разговарао јвечерас у Москви са амбасадором БиХ у Русији Жељком Самарџијом и шефом Представништва Републике Српске Душком Перовићем о сутрашњем састанку са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, као и о могућностима за даље проширење сарадње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана