Dodik: S Putinom o političkim temama i konkretnim projektima

Tanjug
Foto: Tass

MOSKVA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je uoči sutrašnjeg sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da će s njim razgovarati o političkim pitanjima i o konkretnim projektima.

“Znam da predsjednik Putin ima mnogo posla, ali iskoristiću priliku i iznijeti mu probleme koje imamo ovde, o tome kako se predstavnici Zapada ponašaju na našim prostorima”, rekao je Dodik u intervjuu za TASS.

Naveo je da želi da dobije dodatnu potvrdu da će sve ekonomske aktivnosti u vezi sa rafinerijom nafte i mazuta, izgradnjom gasovoda i termoelektrana na gas biti u fokusu i imati prioritet.

Dodik je dodao da Republika Srpska takođe želi da proširi kulturnu saradnju sa Rusijom i naveo da je u Banja Luci u toku izgradnja Rusko-srpskog pravoslavnog centra.

Izrazio je nadu da će on biti završen u dogledno vrijeme i dodao da će predložiti Putinu da posjeti Banja Luku kada centar bude završen.

Na pitanje o sankcijama koje su zapadne zemlje uvele Rusiji, Dodik je naveo da Zapad, zbog svoje nemoći, pokušava da sankcijama rješava probleme sa drugim narodima i državama.

"Nekima od nas su uvedene i lične sankcije – meni su uvedene i američke i britanske sankcije, na primjer. Mislim da je njihov zapadni bezobrazluk u ovom smislu apsolutno očigledan.

Što se Rusije tiče, ovo je geostrateška igra u kojoj Zapad pokušava i misli da će uspjeti – da Rusiju baci na kolena, upropasti, ometa njen razvoj. Ali rezultati su loši.

Očigledno, Evropa je ta koja sada drhti i savija se pod sankcijama, a ne Rusija." naveo je Dodik

Sa Samardžijom i Perovićem o sastanku sa Putinom

Dodik je razgovarao jvečeras u Moskvi sa ambasadorom BiH u Rusiji Željkom Samardžijom i šefom Predstavništva Republike Srpske Duškom Perovićem o sutrašnjem sastanku sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kao i o mogućnostima za dalje proširenje saradnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana