Детаљи убиства у Салцбургу: Ранио младића и убио му оца на уклетом мјесту VIDEO

nezavisne.com
Детаљи убиства у Салцбургу: Ранио младића и убио му оца на уклетом мјесту VIDEO

Салцбург - Један мушкарац поријеклом из БиХ убијен је у пуцњави која се десила у насељу Леен у Салцбургу, док је његов син рањен, јављају аустријски медији.

Како се истиче, убиство се десило на мјесту на којем је у прошлости било више неразјашњених кривичних дјела и убистава, што је међу популацијом изазвало велики страх и узнемиреност.

Медији пишу да је нападач успио да побјегне, а свједоци нису могли да дају довољно детаљан опис како би га идентификовали. Полиција је из тог разлога замолила грађане који имају било какву информацију да се јаве на телефон 059/133-503333.

Према изјавама свједока, 24-годишња жртва је у касним вечерњим часовима испред кафића "Лоунге Фоцус" ушла у обрачун с нападачем, након чега је позвао 46-годишњег оца, који се налазио у близини, да му помогне.

"Салзбургер Нахрихтен" пише да је, према полицијском извјештају, нападач прво испалио метак из пиштоља у сина, а након тога и у оца, који је одмах подлегао повредама. Хитна помоћ је сина одвезла у оближњу болницу, гдје му је пружена помоћ и санирана прострелна рана изнад кољена. Даље је наведено да је син у свјесном стању и да се очекује да пружи информације полицији о мотивима напада и нападачу.

Свједоци су нападача описали као особу поријеклом из јужне Европе са шпанском брадом, док се око осталих детаља свједоци нису успјели усагласити. Полиција је одмах након изласка на терен блокирала цијелу улицу и почела с прикупљањем доказа.

"Салзбургер Нахрихтен" пише да је та улица мјесто честих обрачуна, а спомињу неколико неразјашњених случајева убистава. Између осталог, споменуто је убиство једне младе Српкиње по имену Љубица, која је подлегла повредама насталим убодом ножем 2011. године. Лист наводи да ни до данас није пронађен убица, а претпоставка полиције је да се ради о покушају пљачке, који је завршио трагично.

Лист наводи да се кривично дјело које подсјећа на убиство од уторка десило када је један 54-годишњи Турчин 2017. године у истом насељу упуцао 42-годишњег познаника, који је успио преживјети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана