Детаљи убиства држављанина БиХ у Аустрији: Једног осумњиченог ухапсили припадници Кобри, други ухваћен у кафићу

ГС
Детаљи убиства држављанина БиХ у Аустрији: Једног осумњиченог ухапсили припадници Кобри, други ухваћен у кафићу

МАРХТРЕНК - Држављанин БиХ (40) брутално је избоден на улици у Мархтренку у Горњој Аустрији јуче ујутро, а ухапшени су црногорски држављанин (40) и младић (19) из БиХ. Још није познато шта је мотив злочина.

Унесрећени је с тешким повредама пребачен у болницу, гдје је убрзо преминуо. Потрага за два могућа починиоца брзо је окончана.

У почетку се ништа није знало о идентитету жртве. Мушкарац код себе није имао документе. Касније се испоставило да је ријеч о 40-годишњем држављанину БиХ, а недуго након убиства два осумњичена нападача ухапшена су на двије различите локације.

Наводног главног починиоца, 40-годишњег Црногорца, патрола је у 8.50 часова препознала у аутомобилу, а ухапсила га је специјална јединица Кобре на А7 на путу према граду испред тунела Биндермихл.

У 9.20 сати, осумњичени младић з БиХ ухапшен је без отпора у кафићу у сусједном граду Трауну, преноси "Фактор".

Још није јасно зашто су се тројица Балканаца упустила у овај крвави обрачун. На првом испитивању осумњичени нису били много причљиви, а испитивања су трајала цијело послијеподне. Очекује се да ће обојица ухапшених данас бити пребачени из полицијског притвора у Линцу у затвор у Велсу, пише аустријски дневни лист "Кронен Зеитунг".

Жртва и осумњичени можда су се познавали, а досад непотврђене наводне информације говоре да су радили на истом лагеру. Више информација би требало бити познато у сљедећим данима, преноси "СрпскаИнфо".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана