ДеСантис: Флорида ''неће помоћи'' у екстрадицији Трампа

Танјуг
ДеСантис: Флорида ''неће помоћи'' у екстрадицији Трампа

МАЈАМИ - Гувернер Флориде Роналд ДеСантис изјавио је данас да савезна држава којом управља ''неће помоћи'' ни у каквом евентуалном захтјеву за екстрадицију који пошаље окружни њујоршки тужилац Алвин Брег, услијед, како је рекао, ''сумњивих околности'' везаних за оптужбе против бившег америчког предсједника Доналда Трампа.

Како наводи ФоксЊуз, ДеСантис је у објави на Твитеру оптужбе против Трампа назвао ''неамеричким'', и оцијенио их као ''наоружавање правног система за унапређење политичке агенде''.

ДеСантис је написао да ''Флорида неће помоћи у захтјеву за екстрадицију с обзиром на сумњиве околности по питању тужиоца на Менхетну којег подржава Сорош и његовом политичком агендом''.

ФоксЊуз подсјећа да је Трампово примарно боравиште, односно резиденција, његово имање у Мар-а-Лагу, у Палм Бичу на Флориди.

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп оптужен је данас у оквиру вишегодишње истраге Окружног тужиоца Менхетна за тајне исплате новца, укључујући уплату од 130.000 долара порно глумици Сторми Данијелс и исплату од 150.000 долара бившој Плејбојевој манекенки Карен Мекдугал, сазнаје Фок Невс Дигитал.

Портпарол окружног судије за Њујорк Алвина Брега саопштио је да Трампов правни тим преговара о датуму предаје, односно о дану када ће Трамп допутовати из свог дома на Флориди у Њујорк, гдје ће бити фотографисан и гдје ће му бити узети отисци прстију.

Ројтерс наводи да је за очекивати да се Трамп ''преда'' следеће седмице, а у случају да се сам не појави, судија може да нареди да он буде приведен, што треба да учини гувернер државе у којој се оптужени налази, што је у овом случају Флорида.

Како се наводи, не постоји ниједна ставка у америчком закону којом би Трампу било забрањено да се кандидује за предсједника, а ако буде изабран, и да обавља ту функцију чак и из затвора.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана