Данска депортује гангстерску породицу Леваковић у Хрватску

Jutarnji.hr
Данска депортује гангстерску породицу Леваковић у Хрватску

Четворица чланова клана Леваковић, најкриминалније породице у Данској, међу којима и двадесетчетворогодишњи Алпаћино Петровић, чекају депортовање у Хрватску.

Наиме, тамошњи медији пишу како би глава породице, Џими Леваковић, напокон могао бити депортован из Данске у Хрватску, чији је држављанин након што суд изрекне пресуду за коришћење оружја и пријетње смрћу, због којих је посљедњи пут завршио у затвору. Суд би му, пише "Екстра Бладет", могао одредити од шест до дванаест година забране уласка у Данску.

Џими, који себе зове Босом 007, а о њему су у Данској снимани и документраци, биће пети члан клана од ког су се умориле данске власти и одлучили их, све редом, након што одслуже затворске казне за почињене злочине, депортовати у Хрватску.

Остали чланови породице су Јура Леваковић (27), осуђен због пљачке банке, Стефан Леваковић (52), у затвору због пљачке старијих грађана у њиховим домовима, Ђанго Леваковић (41), који је учествовао у пљачки пензионера са братом Стефаном и Алпаћино Леваковић (24), осуђен због шверца цигарета и крађа.

Клан Леваковић данас у Данској броји 45 чланова, који су осуђени због стотина криминалних дјела, а дански медији преносе како им полиција куца на врата сваки други дан. Џими Леваковић негира посљедње оптужбе, да је пријетио пиштољем особи с којом се посвађао, говорећи да ће му побити породицу.

Данска јавност чека хоће ли Леваковићева казна бити више од годину дана затвора, у случају чега би се кренуло и у поступак депортовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана