Цариници у Хонг Конгу заплијенили 162 дијаманта

Танјуг
Цариници у Хонг Конгу заплијенили 162 дијаманта

ХОНГКОНГ - Хонгконшка царина заплијенила је више од 160 дијаманата у вриједности од 6,5 милиона хонгконшких долара, односно око 700.000 евра, из камиона на новом граничном прелазу са Шенџеном, што је највећа таква заплијена у последње три године.

Возач камиона покушао је да прошверцује 162 дијаманта у пластичној кеси коју је сакрио у џепу панталона како би избјегао строга ограничења увоза и порез у континенталном дијелу Кине који износи између 10 и 20 одсто вриједности драгог камења.

Тај 33-годишњи возач је ухапшен и суочава се с затворском казном и до седам година и новчаном казном од два милиона хонгконшких долара (око 216. 000 евра).

Дијаманти су пронађени током рутинске контроле, а контрола возила на граници појачана је због сличних случајева кријумчарења раније ове године.

У октобру су пронађени необрађени дијаманти у вриједности од милион хонгконшких долара  на контролном пункту Лок Ма Чау.

У марту 2017. године ухапшен је један кријумчар након што је полиција код њега пронашла 1.000 дијаманата сакривених у ципелама јер је примијећено да хода на прстима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана