Британски шеф Самсунг мобајла дао ћерки телефон тек са 11 година

Танјуг
Британски шеф Самсунг мобајла дао ћерки телефон тек са 11 година

ЛОНДОН- Британски шеф компаније "Самсунг мобајл" Џејмс Кито рекао је да ћерки није дао паметни телефон док није напунила 11 година, објавио је данас Би-Би-Си (ББЦ).

Кито, који је преузео функцију у "Самсунгу" у децембру прошле године, рекао је да родитељи треба да одлуче када ће дати мобилни телефон своме дјетету, али да је, без обзира на године, важно осигурати да сви буду безбедни на мрежи када претражују интернет.

Ове изјаве долазе након што је главна инспекторка британске канцеларије за стандарде у образовању и васпитању Офстеда рекла да је изненађена због тога што основци имају паметне телефоне.

Истовремено, једно истраживање спроведено ове седмице, показало је да су деца од девет година у Великој Британији била изложена онлајн порнографији. Сви провајдери мобилних телефона дају бесплатне услуге родитељског надзора да би ограничили оно што дјеца могу да виде на интернету, према подацима регулатора телекомуникација Офкома који такође наводи да деца треба да буду опрезна када деле слике на друштвеним мрежама.

Студија истраживачке фирме "Чајлдвајз" показала је да три четвртине деветогодишњака и десетогодишњака имају приступ мобилном телефону, пренео је Би-Би-Си.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана