Britanski šef Samsung mobajla dao ćerki telefon tek sa 11 godina

Tanjug
Britanski šef Samsung mobajla dao ćerki telefon tek sa 11 godina

LONDON- Britanski šef kompanije "Samsung mobajl" Džejms Kito rekao je da ćerki nije dao pametni telefon dok nije napunila 11 godina, objavio je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Kito, koji je preuzeo funkciju u "Samsungu" u decembru prošle godine, rekao je da roditelji treba da odluče kada će dati mobilni telefon svome djetetu, ali da je, bez obzira na godine, važno osigurati da svi budu bezbedni na mreži kada pretražuju internet.

Ove izjave dolaze nakon što je glavna inspektorka britanske kancelarije za standarde u obrazovanju i vaspitanju Ofsteda rekla da je iznenađena zbog toga što osnovci imaju pametne telefone.

Istovremeno, jedno istraživanje sprovedeno ove sedmice, pokazalo je da su deca od devet godina u Velikoj Britaniji bila izložena onlajn pornografiji. Svi provajderi mobilnih telefona daju besplatne usluge roditeljskog nadzora da bi ograničili ono što djeca mogu da vide na internetu, prema podacima regulatora telekomunikacija Ofkoma koji takođe navodi da deca treba da budu oprezna kada dele slike na društvenim mrežama.

Studija istraživačke firme "Čajldvajz" pokazala je da tri četvrtine devetogodišnjaka i desetogodišnjaka imaju pristup mobilnom telefonu, preneo je Bi-Bi-Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana