Британски лабуристи: Влада изгубила контролу над економијом

Танјуг
Foto: СФ Хроникл

ЛОНДОН - Лидер британске опозиционе Лабуристичке странке Кир Стармер, поручио је данас да би британска влада требало да позове парламент да што прије настави са радом и да одустане од прошлонедељних планова о смањењу пореза и повећању задуживања, који су довели до превирања на финансијском тржишту.

Британски парламент је на паузи док главне политичке странке одржавају годишње конференције и требало би да настави са радом 11. октобра, подсећа се у извештају Ројтерса.

"Влада је очигледно изгубила контролу над (националном) економијом и доноси штетне одлуке. Оно што би влада сада требало да учини јесте да позове парламент на рад и одустане од буџета прије него што направи додатну штету", поручио је Стармер у интервјуу за Скај њуз.

Након што је Банка Енглеске саопштила да ће интервенисати како би смирила помахнитало британско тржиште обвезница, фунта је данас пала за више од један одсто у односу на долар и евро.

"Потез Банке Енглеске је веома озбиљан и ја мислим да ће код великог броја грађана изазвати забринутост због хипотека, због раста цијена, али сада и због пензија", оценио је Стармер.

И друге британске опозиционе странке су затражиле да парламент што прије настави са радом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана