Брисел покреће правни поступак против Лондона

Срна
Брисел покреће правни поступак против Лондона

БРИСЕЛ - ЕУ покреће правни поступак против Велике Британије због Закона о Брегзиту, изјавила је предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен.

Она је рекла да је Комисија јутрос одлучила да пошаље формално писмо Влади Велике Британије, што је први корак у прекршајној процедури.

"У писму се Влада Велике Британије позива да пошаље своје примједбе у року од мјесец дана", истакла је Фон дер Лајенова.

Међутим, британска Влада је поновила свој став подршке усвојеном закону за Брегзит.

Портпарол Даунинг стрита нагласио је да је потребно створити безбједносну правну мрежу како би био заштићен интегритет унутрашњег тржишта Велике Британије, као и да би било обезбијеђено да посланици могу да испуне обавезе према Сјеверној Ирској и заштите добитак од мировног процеса, јавио је "Спутњик".

У ранијим извјештајима помињано је да Брисел планира да покрене правни поступак против Лондона због застоја у процесу Брегзита.

Лондон је прошлог мјесеца одбио да се повуче из Споразума о унутрашњем тржишту, што мијења правила Брегзита.

Политичари из ЕУ критиковали су усвојени Закон о Брегзиту због потенцијалног кршења међународног права.

Европски лидери су прошле седмице упозорили Велику Британију да би измјене Споразума за Брегзит могле угрозити преговоре о трговини, који су у застоју упркос чињеници да се приближава 15. октобар, што је крајњи рок за постизање споразума 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана