Бразил: 255 година затвора убицама Хрвата и његовог пријатеља из БиХ,

Jutarnji.hr
Бразил: 255 година затвора убицама Хрвата и његовог пријатеља из БиХ,

Бразилија - Суд у Бразилу осудио је пет мушкараца и једну жену на 255 година затвора јер су прошле године убили Хрвата Анту Станића (57) и шведског држављанина поријеклом из БиХ Фаика Некића (78) у кући на плажи.

Дјевојка Ариана Манду де Соуза, која у вријеме напада није била напунила 21 годину, добила је 47 година, а толико је добио и Ренато де Соуза Sелина.

Фернандо Луиз до Наскименто осуђен је на 48 година и четири мјесеца, а Данило Лима да Силва и Фабио да Силвеира Мендона добили су казне од 46 година. Алуизио Азеведо Силва, који им је помагао, осуђен је на 20 година и осам мјесеци.

„Начин дјеловања банде био је подјела задатака. Фернандо, Ариани и Фабинхо држали су, напали и убили жртву Анту Станића. Данило и Ренато су држали, напали и убили Фаика Некића", стоји у пресуди.

Како је наведено током суђења, група бандита је упала у кућу у којој су жртве организовале ексклузивну забаву. Прво су заробили двојицу мушкараца, везали им руке и ноге, у уста им нагурали смотуљке, а потом им на главе ставили најлонске кесе, због којих су се и угушили.

Потом су им украли изнајмљени аутомобиле и све вриједно што су имали, након чега су побјегли. Ухапшени су дванаест дана касније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана