Брат Џорџа Флојда: Не дивљајте, он то не би желио

Тањуг
Брат Џорџа Флојда: Не дивљајте, он то не би желио

МИНЕАПОЛИС - Брат Џорџа Флојда, Теренс Флојд, позвао је данас демонстранте у САД да не праве нереде на протестима и да промјену траже мирним путем, тако што ће изаћи на изборе и гласати.

Теренс Флојд је посјетио мјесто на којем је преминуо његов брат и обратио се онима који на протестима праве нереде, питајући их зашто разбијају и уништавају ствари када он, који је брат Џорџа Флојда, то не чини, те додао да такво понашање неће вратити његовог брата.

Он је нагласио да његов брат не би желео тако нешто и да је његова породица мирољубива и позвао простестанте да промене траже мирним путем и да гласају на изборима, преносе светски медији.

“Ја не дивљам овде. Нисам дошао да нешто подигнем у ваздух. Не стварам неред у својој заједници. Зашто ви то радите? Не радите ништа, јер ништа од тога неће вратити мог брата”, рекао је Теренс окупљенима.

Он их је позвао да ураде нешто другачије, да престану да мисле да њихов глас није важан и да треба да изађу на изборе, и то не само предсједничке, већ на све изборе.

“Образујте се, сазнајте за кога гласате. Тако ћемо их побједити, промјенимо све. Не чекајте да вам други говоре ко је ко, већ треба сами знате коме дајете глас. Много новца је у игри, али је и нас много. И опет, промјене можемо добити мирним путем”, рекао је Теренс Флојд, који је обишао и мурал направљен његовом брату у част.

Афроамериканац Џорџ Флојд преминуо је након бруталног привођења од стране четворице полицајаца у Минеаполису, што је подстакло протесте, често и насилне, широм САД

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана