Brat Džordža Flojda: Ne divljajte, on to ne bi želio

Tanjug
Brat Džordža Flojda: Ne divljajte, on to ne bi želio

MINEAPOLIS - Brat Džordža Flojda, Terens Flojd, pozvao je danas demonstrante u SAD da ne prave nerede na protestima i da promjenu traže mirnim putem, tako što će izaći na izbore i glasati.

Terens Flojd je posjetio mjesto na kojem je preminuo njegov brat i obratio se onima koji na protestima prave nerede, pitajući ih zašto razbijaju i uništavaju stvari kada on, koji je brat Džordža Flojda, to ne čini, te dodao da takvo ponašanje neće vratiti njegovog brata.

On je naglasio da njegov brat ne bi želeo tako nešto i da je njegova porodica miroljubiva i pozvao prostestante da promene traže mirnim putem i da glasaju na izborima, prenose svetski mediji.

“Ja ne divljam ovde. Nisam došao da nešto podignem u vazduh. Ne stvaram nered u svojoj zajednici. Zašto vi to radite? Ne radite ništa, jer ništa od toga neće vratiti mog brata”, rekao je Terens okupljenima.

On ih je pozvao da urade nešto drugačije, da prestanu da misle da njihov glas nije važan i da treba da izađu na izbore, i to ne samo predsjedničke, već na sve izbore.

“Obrazujte se, saznajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobjediti, promjenimo sve. Ne čekajte da vam drugi govore ko je ko, već treba sami znate kome dajete glas. Mnogo novca je u igri, ali je i nas mnogo. I opet, promjene možemo dobiti mirnim putem”, rekao je Terens Flojd, koji je obišao i mural napravljen njegovom bratu u čast.

Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo je nakon brutalnog privođenja od strane četvorice policajaca u Mineapolisu, što je podstaklo proteste, često i nasilne, širom SAD

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana