Брајан Волш се појавио пред судијом

GS
Foto: GlobeStaff

Брајан Волш, оптужен за убиство супруге Ане, рођене Београђанке, којој се сваки траг губи 1. јануара, појавио се данас путем Зоом-а у Окружном суду у Квинсију на саслушању поводом оптужбе за убиство супруге Ане Волш.

Рочиште је почело са закашњењем од пола сата, да би, на захтјев адвокатице Брајана Волша Трејси Мајнер, саслушање помјерено за 1. март 2023. године.

Адвокатица је навела да није благовремено добила документацију о прикупљеним доказима и из тог разлога је тражила да се саслушање одгоди.

Брајан Волш се на кратко укључио путем зоом камере из притвора, али након што је потврдио своје присуство, више се уопште није оглашавао.

Након што је судија прихватио приједлог адвокатице Трејси Мајнер, поручио је Волшу да остаје у притвору до новог термина саслушања и поновио да исти може напустити уз кауцију од 500.000 долара.

За разлику од првог рочишта, овог пута испред суда није забиљежен већи број новинарских екипа, пренноси "Телеграф".

Подсјетимо, Волш је 18. јануара оптужен за убиство супруге Ане Волш, рођене Београђанке, а ово је његово друго појављивање пред судијом.

Он је оптужен да је 1. јануара у подруму породичне куће у Кохасету убио и раскомадао Анино тијело, а онда га се ријешио.

Тужиоци су тада изнијели низ доказа до којих су дошли током истраге нестанка Ане Волш, којој се сваки траг губи 1. јануара.

Како су навели, Брајан је имао узнемирујућу претрагу на Гуглу на ајпеду свог сина, укључујући и "10 начина како се ријешити тијела" и "како спријечити тијело од распадања".

Тужилаштво је представило доказе које су сакупили из 10 кеса за смеће а које су наводно бачене на депонији у близини стана Брајанове мајке.

Међу доказима је и комад огрлице коју је Ана носила, Прада ташница, ковид вакцинациони картон на њено име и друге ствари које садрже Анин и Брајанов ДНК.

Брајану је укинута кауција и отада се налази у казнено-поправном дому округа Норфолк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана