Brajan Volš se pojavio pred sudijom

GS
Foto: GlobeStaff

Brajan Volš, optužen za ubistvo supruge Ane, rođene Beograđanke, kojoj se svaki trag gubi 1. januara, pojavio se danas putem Zoom-a u Okružnom sudu u Kvinsiju na saslušanju povodom optužbe za ubistvo supruge Ane Volš.

Ročište je počelo sa zakašnjenjem od pola sata, da bi, na zahtjev advokatice Brajana Volša Trejsi Majner, saslušanje pomjereno za 1. mart 2023. godine.

Advokatica je navela da nije blagovremeno dobila dokumentaciju o prikupljenim dokazima i iz tog razloga je tražila da se saslušanje odgodi.

Brajan Volš se na kratko uključio putem zoom kamere iz pritvora, ali nakon što je potvrdio svoje prisustvo, više se uopšte nije oglašavao.

Nakon što je sudija prihvatio prijedlog advokatice Trejsi Majner, poručio je Volšu da ostaje u pritvoru do novog termina saslušanja i ponovio da isti može napustiti uz kauciju od 500.000 dolara.

Za razliku od prvog ročišta, ovog puta ispred suda nije zabilježen veći broj novinarskih ekipa, prennosi "Telegraf".

Podsjetimo, Volš je 18. januara optužen za ubistvo supruge Ane Volš, rođene Beograđanke, a ovo je njegovo drugo pojavljivanje pred sudijom.

On je optužen da je 1. januara u podrumu porodične kuće u Kohasetu ubio i raskomadao Anino tijelo, a onda ga se riješio.

Tužioci su tada iznijeli niz dokaza do kojih su došli tokom istrage nestanka Ane Volš, kojoj se svaki trag gubi 1. januara.

Kako su naveli, Brajan je imao uznemirujuću pretragu na Guglu na ajpedu svog sina, uključujući i "10 načina kako se riješiti tijela" i "kako spriječiti tijelo od raspadanja".

Tužilaštvo je predstavilo dokaze koje su sakupili iz 10 kesa za smeće a koje su navodno bačene na deponiji u blizini stana Brajanove majke.

Među dokazima je i komad ogrlice koju je Ana nosila, Prada tašnica, kovid vakcinacioni karton na njeno ime i druge stvari koje sadrže Anin i Brajanov DNK.

Brajanu je ukinuta kaucija i otada se nalazi u kazneno-popravnom domu okruga Norfolk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana