Боинг препоручио суспендовање авиона 777, одговоран замор материјала

Танјуг
Боинг препоручио суспендовање авиона 777, одговоран замор материјала

ЧИКАГО - Амерички произвођац авиона "Боинг" саопштио је да су истрагом утврђени трагови "замора метала" на њиховом авиону "777" коме је отказао један од мотора убрзо након полијетања у Денверу и препоручио привремено приземљење свих летјелица тог типа, преноси ББЦ.

ББЦ наводи да су истражитељи утврдили да је једна од лопатица вентилатора која је отказала у мотору на авиону типа "боинг 777" убрзо након полијетања показивала знаке замора метала, а амрички Национални одбор за безбједност саобраћаја (NTSB) саопштио је да ће сјечиво бити подвргнуто даљим прегледима.

"Боинг" је саопштио да 128 авиона тог типа треба суспендовати док се не изврше све потребне инспекције, а да је тренутно 69 авиона са моторима "прат витни 4000" у употреби, а да их је 59 приземљено у хангарима, преноси ББЦ.

Америчка федерална администрација за ваздушни саобраћај (ФФА) издала је упозорење за авионе типа "боинг 777" након отказивања једног мотора на лету компаније "Јунајтед" изнад Денвера у Колораду који је успеио да слети на аеродром и наредила хитну инспекцију таквих летелица.

Авион је превозио 231 путника за Хонолулу када је претрпио квар на десном мотору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана