Блумберг: Лавров и Блинкен имали жучну расправу у Стокхолму

Танјуг
Блумберг: Лавров и Блинкен имали жучну расправу у Стокхолму

СТОКХОЛМ - Амерички државни секретар Ентони Блинкен и руски министар спољних послова Сергеј Лавров имали су жучну расправу о Украјини на вечери у Стокхолму ове седмице гдје је било на десетине њихових иностраних колега, пренио је Блумберг позивајући се на неименоване изворе који су упознати са дискусијом.

Према извору, Лавров је узео ријеч на вечери поводом скупа за безбједност и сарадњу у Стокхолму 1. децембра, и хтео да подсјети да је „рушење проруске администрације у Украјини 2014. године био државни удар“.

Он је такође навео да Сјеверноатланска алијанса и Европска унија одбацују свако другачије мишљење и пријете Русији.

Блинкен је узвратио сумирајући догађаје из 2014. године, рекавши да су „снаге лојалне тадашњем председнику Виктору Јануковичу пуцале на демонстранте у Кијеву и убиле више од 100 људи, прије него што је побјегао и отишао у Русију.“

Амерички државни секретар је такође поручио руском колеги да је НАТО дефанзивна алијанса.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова одбацила је наводе да је Блинкен побиједио у расправи са Лавровом, одговарајући украјинским медијима који су навели да су украјински министар спољних послова Дмитро Куолеба и Блинкен „спустили Лаврова где му је мјесто“.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана