Бјелорусија уводи ембарго на робу из непријатељских земаља

Срна
Бјелорусија уводи ембарго на робу из непријатељских земаља

МИНСК - Минск од следеће године уводи ембарго на робу из земаља које воде непријатељску политику према Бјелорусији, саопштила је прес служба Савета министара.

Према уредби бјелоруске владе која је објављена данас, забрана увоза се односи на одређену робу из ЕУ, САД, Канаде, Норвешке, Албаније, Исланда, Велике Британије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Швајцарске.

На списку робе су између осталог, свиње и свињско месо, говеђе месо, сољено, саламурено, сушено или димљено месо, поврће, воће, ораси, кобасице и сл. производи, кондиторски производи, со и др, преноси ТАСС.

„С обзиром на континуиране покушаје колективног Запада да изврши противправни притисак санкцијама на нашу земљу, Бјелорусија је предузела свеобухватне мјере. Одлуком Владе, ембарго на храну уводи се од 1. јануара 2022. и подразумијева широку листу робе произведене у земљама које спроводе дискриминаторску политику и врше непријатељске радње против наших земље", саопштила је прес служба.

Бјелорусија је из тих земаља за десет мјесеци ове године увезла храну у вриједности од преко 530 милиона долара, саопштио је бјелоруски савјет министара.

Европска унија је раније увела пети пакет санкција Белорусији, а санкције према Минску примењују и САД, Велика Британија и још неке земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана