Бивши предсједник Француске упливао у глумачке воде

Приредио: Борис Ђурић
Бивши предсједник Француске упливао у глумачке воде

Париз - Бивши француски предсједник Франсоа Оланд почео је нову каријеру као глумац, а ових дана појавио се у једној представи на највећем позоришном фестивалу у Француској.

Оланд је наступао у представи “Ми, европски банкет људи” по тексту писца Гонкура Годеа, која говори о људима Старог континента.

Оланд се на позорници појавио у панталонама и бијелој мајици без кравате и наступао је око 15 минута. Како су глумачке способности једна од главних квалификација за политичку каријеру, бивши предсједник се одлично снашао на бини, гдје је глумио самог себе и говорио о борби са најнижим рејтингом у политичкој историји Француске пред сам крај свог мандата.

Наступ му је личио на политички митинг у којем је бранио европски пројекат који је према њему нарушен национализмом који се устоличио у Европи.

Оланд, који је познат по осјећају за хумор, чак и у најтежим тренуцима, успио је да насмије публику са шалом на рачун своје партије, која се налази у паду након његовог предсједавања.

Међутим, већи дио његовог наступа на Авињон фестивалу био је испуњен упозорењима о опасности раста национализма у Европи.

- Националисти не желе само да земље напусте Европску унију већ желе да зауставе читав европски пројекат. То је њихов политички циљ. Жалим за тим што нашу посвећеност европском пројекту нисам подијелио са већим бројем француских грађана - говорио је Оланд током представе, додавши да његове сопствене грешке нису помогле општој ситуацији.

Његов највећи ривал Никола Саркози је након завршетка политичке каријере постао писац, чији су мемоари насловљени “Страсти” један од бестселера у Француској овог љета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана