Бивша сарадница Хилари Клинтон: "Напаствовао ме је"

ГС
Foto: Илустрација

Бивша блиска сарадница Хилари Клинтон, Хума Абедин, написала је у својим мемоарима да је била сексуално нападнута од америчког сенатора.

Абедин је у књизи навела да је неименовани политичар напаствовао на каучу средином 2000-их након што ју је позвао у своју кућу, где је покушао да је пољуби, а она га је одбила и побегла, преноси Гардијан.

Како наводи британски лист, ова тврдња је детаљно описана у њеној новој књизи "Ботх/Анд: А Лифе ин Манy Wорлдс", која ће бити објављена следеће недеље. У књизи описује сексуални напад док прича о свом раду за Хилари Клинтон, када је била амерички сенатор за Њујорк измедју 2001. и 2009, а Абедин, која сада има 45 година, не открива сенаторов идентитет, ни његову странку.

Она такодје у књизи описује своју љутњу на некадашњег супруга, бившег њујоршког конгресмена Ентонија Вајнера, чију су каријеру уништили сексуални скандали.

Абедин је била једна од најпоузданијих сарадника Хилари Клинтон, која је била државни секретар САД у Обаминој администрацији, и која ју је једном описала као своју "другу ћерку".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана