Bivša saradnica Hilari Klinton: "Napastvovao me je"

GS
Foto: Ilustracija

Bivša bliska saradnica Hilari Klinton, Huma Abedin, napisala je u svojim memoarima da je bila seksualno napadnuta od američkog senatora.

Abedin je u knjizi navela da je neimenovani političar napastvovao na kauču sredinom 2000-ih nakon što ju je pozvao u svoju kuću, gde je pokušao da je poljubi, a ona ga je odbila i pobegla, prenosi Gardijan.

Kako navodi britanski list, ova tvrdnja je detaljno opisana u njenoj novoj knjizi "Both/And: A Life in Many Worlds", koja će biti objavljena sledeće nedelje. U knjizi opisuje seksualni napad dok priča o svom radu za Hilari Klinton, kada je bila američki senator za Njujork izmedju 2001. i 2009, a Abedin, koja sada ima 45 godina, ne otkriva senatorov identitet, ni njegovu stranku.

Ona takodje u knjizi opisuje svoju ljutnju na nekadašnjeg supruga, bivšeg njujorškog kongresmena Entonija Vajnera, čiju su karijeru uništili seksualni skandali.

Abedin je bila jedna od najpouzdanijih saradnika Hilari Klinton, koja je bila državni sekretar SAD u Obaminoj administraciji, i koja ju je jednom opisala kao svoju "drugu ćerku".

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana